Kevennetyt Runebergin tortut

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahtoon kuivat aineet, kuivat mausteet kannattaa sekoittaa ensin jauhoihin.

Lisää sula rasva ja kermaviili ja sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voideltuihin ja korppujauhotettuihin folio-muffinivuokiin.

Myös silikonivuokia, muffinipeltiä tai torttumuotteja voit käyttää.

Paina teelusikalla jokaisen tortun keskelle pieni nokare paistonkestävää hilloa / marmeladia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min kauniin keltaisiksi leivonnaisten koosta riippuen.

Kostuta kypsät tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä.

Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmahilloa.

Koristele sokerivesikuorrutukselle pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.

TIESITKÖ?
Runerbergin torttuna tunnetun leivonnaisen resepti oli alkuaan melko pelkistetty korppujauhoista ja muruista tehty leivonnainen ja nimi tulee siitä, että Runeberg söi näitä mielellään aamiaisryyppynsä kanssa.

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Phocahispida
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 1031g4183kcal0g1029.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 789g2707kcal80.4g552.3g9.5g27.6g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%1610g966kcal51.5g114.3g32.2g0g
Kananmuna kuoreton 1771g2527kcal221.4g5.3g181.5g0g
Korppujauho 604g2211kcal63.3g452.3g6.2g32g
Manteli 564g3471kcal135.6g37.2g304.3g40.6g
Leivinjauhe 81g141kcal4.2g30.4g0g0.4g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g129kcal0g31.9g0g0g
Kardemumma, annos 2g32g100kcal3.5g21.9g2.3g9g
Vadelmamarmeladi, Saarioinen1610g2898kcal6.4g692.4g3.2g37g
Sokerivesikuorrutus 725g2477kcal0g609.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17696g43621kcal1132.6g7154.2g1078.4g293.2g
Valittu annoskoko8848g21810kcal566.3g3577.1g539.2g146.6g
Annoskoko puolitettuna4424g10905kcal283.2g1788.6g269.6g73.3g
Arvot/100g100g247kcal6.4g40.4g6.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=160663