Karjalanpiirakka

Taikina:
2dl kylmää vettä
1tl suolaa
2,5dl ruisjauhoja
2,5dl vehnäjauhoja
25g voita/margariinia

Puuro:
4dl vettä
4dl puuroriisiä
17dl rasvatonta maitoa
1tl voita/margariinia
1,5tl suolaa

keitä puuro valmiiksi, ja jähdytä se ennen kuin alat leipoa ruistaikinaa.

taikina: sekoita kaikki ainekset veteen suoraan paitsi voi, kun taikina on kiinteää ja sitkeää alusta sekaan sulatettu voi.

Tee taikinasta tanko jonka jaat 40 yhtä suureen osaan joista sitten leivot piirakkapohjat, laita jokaiseen n 2tl riisipuuroa ja taita reunat päälle päin ja rypytä.

Paista karjalanpiirakat uunissa keskitasossa 275-300 asteessa kypsiksi, eli n. 10-12min uunista riippuen.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 79 grammaa

Mammalia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 562g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho (Rainbow)702g2247kcal70.2g442.4g16.2g98.3g
Vehnäjauho puolikarkea 456g1566kcal46.5g319.5g5.5g16g
Voi 70g509kcal0.8g0.3g57.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 1124g0kcal0g0g0g0g
Puuroriisi1124g3932kcal67.4g853.9g19.1g25.8g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 4775g1616kcal146.1g234g4.8g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17696g19743kcal662g3700.2g205.4g280.2g
Valittu annoskoko8848g9872kcal331g1850.1g102.7g140.1g
Annoskoko puolitettuna4424g4936kcal165.5g925.1g51.4g70.1g
Arvot/100g100g112kcal3.7g20.9g1.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337089