Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali316g67kcal3.8g10.7g0.6g6.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g91g25kcal0.5g5.4g0.2g2.3g
Sipuli (käsittelemätön)91g25kcal1.2g4.4g0.2g1.5g
Vesi125g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g250g425kcal50g0g25g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen13g50kcal0.9g0.3g5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1770g1184kcal112.8g41.6g62g20.8g
Valittu annoskoko885g592kcal56.4g20.8g31g10.4g
Annoskoko puolitettuna443g296kcal28.2g10.4g15.5g5.2g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.4g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241