Kesäkurpitsalasagne

Leikkaa kesäkurpitsat ohuisi pitkiksi viipaleiksi.

Levitä ne leivinpaperille, ripottele pinnalle suolaa ja anna itkettyä hetki.

Kuutio tomaatit, lisää mukaan reilusti basilikaa ja murskaa vaikka kauhalla astiassa.

Valmista juustokastike.

Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja kypsennä hetki, älä anna palaa.

Lisää maitoa hyvin vispilöiden.

Kun kastike on sakeaa, ota se pois liedeltä ja lisää juustoraasteesta puolet, suolaa ja ripaus muskottipähkinää.

Kuivaa kesäkurpitsaviipaleet talouspaperilla.

Lado lasagnevuokaan vuorotellen lasagnelevyjä, kesäkurpitsaa, tomaatti-basilikaseosta, parmesanjuustoa ja juustokastiketta.

Aloita kastikkeella ja lopeta siten, että päällimmäiseksi tulee kesäkurpitsaa ja juustokastiketta.

Laita loput juustoraasteesta päällimmäiseksi.

Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Kaizu27
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 375g68kcal2.1g9.4g1.5g2.6g
Lasagnelevy, täysjyvä (Myllyn paras), annos 12g56g193kcal6.9g37.7g0.4g4.3g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 187g80kcal6.3g9g1.9g0g
Oivariini pehmeästi levittyvä, 6g9g64kcal0.1g0.1g7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Juustoraaste Arla Magre 17%56g157kcal16.3g1.4g9.6g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g187g38kcal1.1g7.1g0.6g2.6g
Parmesaani raaste, Somerfield3.7g15kcal1.2g0g1.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1773g1306kcal70.2g145.2g44.4g19.8g
Valittu annoskoko886g653kcal35.1g72.6g22.2g9.9g
Annoskoko puolitettuna443g326kcal17.6g36.3g11.1g5g
Arvot/100g100g74kcal4g8.2g2.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=80107