Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi3000g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g800g3056kcal120g600g24g65.6g
Hiiva, 50g200g122kcal26.2g2.2g0.8g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl1000g3500kcal140g640g31g55g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 48g195kcal0g48g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3600g12352kcal366.8g2520g43.2g126g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl200g1800kcal0g0g200g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17756g42050kcal1306g7620.4g598g493.2g
Valittu annoskoko8878g21025kcal653g3810.2g299g246.6g
Annoskoko puolitettuna4439g10513kcal326.5g1905.1g149.5g123.3g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073