Lohi-ruisleipäkranssi

Siirry sivulle!

Ainekset 12 annosta
2 pkt (à 175 g) halkaistua ruisleipää (Vaasan tosi rukiinen)
Lohitäyte
2 pkt (à 150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 (250 g) paprika
1 rs (200 g) Pirkka Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 dl tilliä hienonnettuna
mustapippuria
4 - 5 rkl Pirkka konjakkisinappia
Kostutus
2 dl maitoa
Kuorrutus
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl Pirkka turkkilaista jogurttia
Koristelu
1 pkt (150 g) Pirkka kylmäsavukirjolohilohta
1 ps jääsalaattia
n. 10 Pirkka kirsikkatomaattia
1 (100 g) suippopaprika
tilliä
Vaihe 1
Hienonna täytteen kirjolohet ja kuutioi paprika.

Sekoita keskenään kirjolohi, paprika, tuorejuusto, jogurtti, sitruunan mehu ja - kuoriraaste, tilli sekä mustapippuri.

Vaihe 2
Peitä tarjoiluvati noin 8 cm leveillä leivinpaperisuikaleilla, joiden päälle kokoat voileipäkakun.

Vaihe 3
Nosta vadille halkaistu ruisleipä halkaisupinta ylöspäin.

Kostuta maidolla ja levitä päälle noin 1 rkl sinappia ja 1/3 täytteestä.

Nosta päälle toinen halkaistu ruisleipä.

Kostuta, mausta sinapilla ja peitä lohitäytteellä.

Täytä kolmas kerros samoin.

Kostuta kanneksi tuleva leipä molemmilta puolilta ja nosta se kakun päälle halkaisupinta ylöspäin.

Vaihe 4
Suojaa kakku huolellisesti muovikelmulla.

Pane päälle painoksi leikkuulauta ja esim.

litran mehutölkki.

Anna kakun kostua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Vaihe 5
Kuorrutusta varten sekoita keskenään tuorejuusto ja jogurtti.

Sivele kakun pinta ja reunat kuorrutuksella.

Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.

Vaihe 6
Puolita kalaviipaleet, viipaloi paprika ja lohko tomaatit.

Koristele kakun punta kalaviipaleilla, paprikalla ja kirsikkatomaateilla.

Peitä kakun reunat jääsalaatilla.

Viimeistele tillillä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 222 grammaa

Sarik82
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruisleipä, Vaasan tosi rukiinen, 175 g117g245kcal10.5g46.7g1.6g10.7g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)100g180kcal19g0.1g11g0g
Paprika, punainen83g21kcal0.8g3.8g0.3g1.7g
Tuorejuusto, pirkka kevyt maustamaton67g120kcal3g3.7g10g2.7g
Turkkilainen jogurtti (Pirkka), annos 100g33g40kcal1.1g1.4g3.3g0g
Sitruunanamehu, puristettu, tuore5g1.3kcal0g0.5g0g0g
Tilli, tuore 8.3g2.5kcal0.3g0.1g0.1g0.2g
Konjakkisinappi kotitilan24g65kcal1.5g11.1g2.1g1.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 67g30kcal2g3.2g1g0g
Jogurtti turkkilainen 10% (Lindahl) 1000g33g43kcal1.4g1.7g3.3g0g
Kylmäsavukirjolohi (Apetit)50g90kcal9.5g0.1g5.5g0g
Jääsalaatti (Härkälä), annos 10g100g11kcal1.1g1g0.2g1g
Kirsikkatomaatti, 50g167g33kcal1g6.3g0.5g0g
Suippopaprika, makea, Pirkka33g8.3kcal0.3g1.5g0.1g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1776g1783kcal103g162.4g78g36.2g
Valittu annoskoko888g891kcal51.5g81.2g39g18.1g
Annoskoko puolitettuna444g446kcal25.8g40.6g19.5g9.1g
Arvot/100g100g100kcal5.8g9.1g4.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=233421