Puolukka-rahkapiirakka

Sekoita juoksevaan rasvaan munat, sokeri, leseet ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe.

Sekoita tasaiseksi.

(Lisää tarvittaessa rasvaa tai jauhoja, että taikina on sopivan oloista.)
Painele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä puolukat (jäisinä) taikinan päälle.

Sekoita täytteen muut aineet keskenään ja kaada puolukoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin alatasossa 30-35 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 148 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljyvalmiste (Rainbow), annos 100g90g648kcal0g0g72g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 69g87kcal7.6g0.2g6.2g0g
Sokeri 51g207kcal0g50.9g0g0g
Ruislese (10g)24g49kcal3.6g6.2g1g9.4g
Vehnäjauho, sunnuntai156g546kcal18.7g110.8g3.3g4.7g
Leivinjauhe 6g11kcal0.3g2.3g0g0g
Puolukka 180g70kcal0.8g12.2g0.9g4.7g
Maitorahka, Valio, 0,3150g98kcal16.5g6.3g0.4g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)120g78kcal3.8g5.8g4.2g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 36g45kcal4g0.1g3.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6g24kcal0g5.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1776g3724kcal110.6g401.4g182.4g37.6g
Valittu annoskoko888g1862kcal55.3g200.7g91.2g18.8g
Annoskoko puolitettuna444g931kcal27.7g100.4g45.6g9.4g
Arvot/100g100g210kcal6.2g22.6g10.3g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=143557