Rouheleipä

Lisää spelttirouheen joukkoon noin puolet vedestä ja anna liota 1-7 tuntia.

Lisää hiiva ja loppu vesi lämmitettynä.

Lisää sokeri, suola ja hiivaleipäjauhot.

Sekoita huolellisesti.

Lisää öljy.

Lisää vehnäjauhoja vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Vatkaa vielä niin kauan kuin jaksat (n 10 min).

Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.

Vaivaa huolellisesti ilmat pois taikinasta ja leivo neljäksi limpuksi.

Voit myös tehdä vuokaleipiä tai sämpylöitä.

Kohota vielä leivät ja paista 200-asteessa noin 30 min.

Reseptistä tulee n. 40 annosta ja yksi annos painaa n. 111 grammaa

Pipsaelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi300g0kcal0g0g0g0g
Spelttirouhe (Sunspelt ky), annos 5g80g306kcal12g60g2.4g6.6g
Hiiva, 50g20g12kcal2.6g0.2g0.1g0g
Hiivaleipäjauho myllyn paras 1 dl100g350kcal14g64g3.1g5.5g
Suola, annos 3g3g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 4.8g20kcal0g4.8g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 360g1236kcal36.7g252.1g4.3g12.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1776g4206kcal130.6g762.2g59.8g49.4g
Valittu annoskoko888g2103kcal65.3g381.1g29.9g24.7g
Annoskoko puolitettuna444g1052kcal32.7g190.6g15g12.4g
Arvot/100g100g237kcal7.4g42.9g3.4g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146073