Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 388g1332kcal39.6g271.8g4.7g13.6g
Sokeri 169g687kcal0g169.1g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 100g696kcal0.6g0g78.4g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g15g46kcal1.6g9g1g4.2g
Sokeri 12g49kcal0g11.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5g16kcal0.5g3g0.3g1.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen199g66kcal6.6g9.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1776g5783kcal97.8g949.2g168.8g38.4g
Valittu annoskoko888g2892kcal48.9g474.6g84.4g19.2g
Annoskoko puolitettuna444g1446kcal24.5g237.3g42.2g9.6g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=296780