Uunilohi ja fenkoli-purjomuhennos

1. Nosta kirjolohi uunivuokaan nahkapuoli alaspäin.

Mausta sitruunan kuorella ja pippurilla.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

2. Puolita fenkolit ja leikkaa kova kantaosa pois.

Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi.

Halkaise, huuhdo ja suikaloi purjo.

Hienonna tilli ja anjovisfileet.

3. Kuullota fenkoleita noin 3 minuuttia pannulla.

Lisää purjot ja jatka kypsentämistä vielä pari minuuttia, kunnes kasvikset ovat rapean kypsiä.

Lisää anjovikset, ruokakerma, tilli ja sitruunanmehu.

Mausta pippurilla.

(Ohenna muhennosta tarvittaessa vedellä.)

4. Levitä muhennos kalan päälle tai tarjoa se erikseen.

Lähde: Pirkka

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 395 grammaa

Anemoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna 100g5.6g2kcal0g0.3g0.1g0g
Fenkoli, annos 100g225g70kcal2.8g16.4g0.5g7g
Purjosipuli 113g26kcal2g2.7g0.2g2.4g
Tilli mauste28g4.8kcal0.4g0.3g0.2g0g
Anjovisfile, Pirkka (100/65g)37g46kcal3.4g1g2.9g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.4g76kcal0g0g8.4g0g
Soijakerma/-pohjainen ruoanlaittovalmiste Alpro rasvaa 17%, annos 251g113g191kcal2.3g1.8g19.4g0.7g
Sitruunamehu, laimentamaton8.4g1.8kcal0g0.1g0g0g
Kirjolohifilee 352g581kcal58.9g0g38.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1777g1997kcal139.6g45.2g140.8g20.2g
Valittu annoskoko889g998kcal69.8g22.6g70.4g10.1g
Annoskoko puolitettuna444g499kcal34.9g11.3g35.2g5.1g
Arvot/100g100g112kcal7.9g2.5g7.9g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137307