Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g5992g1618kcal77.9g287.6g12g101.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g168g175kcal13.3g27.3g1g3.4g
Rypsiöljy 324g2861kcal0g0g323.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton168g35kcal0.5g2.7g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 132g402kcal12.5g17.8g31g2.1g
Vehnäjauho puolikarkea 240g822kcal24.4g167.8g2.9g8.4g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 959g2515kcal68.4g471.7g31.1g24g
Emmental juustoraaste valio899g3505kcal260.6g0g269.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17760g23866kcal915.2g1949.8g1342.4g280g
Valittu annoskoko8880g11933kcal457.6g974.9g671.2g140g
Annoskoko puolitettuna4440g5967kcal228.8g487.5g335.6g70g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877