Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 3600g650kcal20.2g90g14.4g25.2g
Oliiviöljy 252g2229kcal0g0g252g0g
Suola, annos 3g54g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 36g101kcal3.9g13.8g1.2g9.5g
Herne 1800g1241kcal91.1g168.5g7.2g55.8g
Ruokakerma Valio 5%1800g1080kcal21.6g50.4g90g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g1350g1350kcal243g2.7g40.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17784g13299kcal759.6g650.8g810.6g181g
Valittu annoskoko8892g6650kcal379.8g325.4g405.3g90.5g
Annoskoko puolitettuna4446g3325kcal189.9g162.7g202.7g45.3g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328