Jauheliha-punajuurilaatikko

1. Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia.

Kuori punajuuret ja raasta ne hienolla raastinterällä.

Kuori ja hienonna sipuli.

2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan.

Lisää sipulikuutiot ja anna niiden pehmentyä.

Mausta jauhelihaseos lihaliemikuutiolla, basilikalla, suolalla ja pippurilla.

3. Sekoita punajuuriraasteen joukkoon esikeitetyt riisit vesineen.

Kaada punajuuririisiseosta ja jauhelihaseosta kerroksittain voideltuun, laakeaan uunivuokaan.

4. Sekoita maito ja munat keskenään ja kaada seos vuokaan.

Paista 200 asteessa noin tunti.

Tarjoa raikkaan salaatin ja ruisleivän kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 556 grammaa

Maijakoi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma puuroriisi (Risella), annos 100g272g928kcal20.7g198.9g5.7g8.2g
Vesi, vesijohtovesi 1601g0kcal0g0g0g0g
Pansuola (Oriola oy), annos 5g16g0kcal0g0g0g0g
Punajuuri 3201g1229kcal32g220.9g6.4g80g
Sipuli (kuorittu)480g130kcal6.2g23g1g8.2g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1281g2177kcal256.1g0g128g0g
Basilika, tuore 42g11kcal1.3g0.4g0.3g0.7g
Lihaliemikuutio Maggi35g99kcal3.2g2.5g8.1g0g
Plus rasvaton maito (Valio), annos 1000g1601g640kcal80g78.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 352g502kcal44g1.1g36.1g0g
Mustapippuri 16g45kcal1.7g6.1g0.5g4.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17792g11520kcal890.4g1062.6g372.2g202.6g
Valittu annoskoko8896g5760kcal445.2g531.3g186.1g101.3g
Annoskoko puolitettuna4448g2880kcal222.6g265.7g93.1g50.7g
Arvot/100g100g65kcal5g6g2.1g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387531