Punajuuri-vuohenjuustokastike (Yhteishyvän resepti hieman mukailtuna)

Punajuuret kuoritaan ja raastetaan karkeaksi raasteeksi.

Sipuli ja valkosipuli kuoritaan ja pilkotaan.

Kuullotetaan sipuli kattilassa.

Lisätään valkosipuli ja punajuuriraaste ja annetaan kuumentua.

Lisää valmis kasvisliemi (2-2,5 dl) ja mustapippuri; anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 minuuttia.

Mikäli liemi ei ole tarpeeksi tiivistä lisää joukkoon veteen sekoitettu vehnäjauho.

Lisää pehmeä vuohenjuusto nokareina.

Pilko päälle basilikaa makusi mukaan.

Tarjoiluvaihtoehtoja: Pastan kaveriksi, jauhelihapihvien kera kuittaamaan sekä perunan että kastikkeen, uunilohen lisukkeena tai possupihvien kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Lydiat
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 47g18kcal0.5g3.2g0.1g1.2g
Valkosipuli 1.3g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 19g57kcal1.8g2.5g4.4g0.3g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore1.4g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Vuohenjuusto 12 Petits Chevres Doux (President), annos 16g9g24kcal1.5g0.2g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3.2kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana178g215kcal8.2g14.8g12.8g3.6g
Valittu annoskoko89g108kcal4.1g7.4g6.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna45g54kcal2.1g3.7g3.2g0.9g
Arvot/100g100g121kcal4.6g8.3g7.2g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=195484