Tilliliha ala Tuula

Mittaa vesi suunnilleen lihapalan kokoiseen kattilaan ja pane liha kattilan pohjalle.

Veden kiehussa kerää pinnalle noussut vaahto pois.

Lisää suola, kuoritut ja halkaistut sipulit, porkkanat ja selleri sekä laakerilehti, pippurit ja tillinvarret.

Keitä kannen alla miedolla lämmömmä pari tuntia.

Nosta kypsä liha pois ja siivilöi keitinliemi ja jäähdytä se. Sulata margariini kattilassa ja lisää siihen vehnäjauhot.

Kaada keitinliemi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Mausta kastile sitruunamehulla, sokerilla, suolalla ja tillillä.

Lopuksi sekoita joukkoon kerma.

Kuutioi jäähtynyt liha kastikkeen joukkoon.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Eweliza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Naudan kulmapaisti (Hk), annos 200g41g50kcal8.7g0g1.7g0g
Lihaliemi, itse tehty (Itse tehty), annos 100g30g16kcal2.3g0.3g0.6g0.1g
Voi 1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.9g6.4kcal0.2g1.3g0g0.1g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)9g8kcal0.1g0.3g0.7g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton0.6g0.1kcal0g0g0g0g
Tilli, tuore 3.8g1.1kcal0.1g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g192kcal22.8g4.4g9g0.6g
Valittu annoskoko89g96kcal11.4g2.2g4.5g0.3g
Annoskoko puolitettuna45g48kcal5.7g1.1g2.3g0.2g
Arvot/100g100g108kcal12.8g2.5g5g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255450