Sipulikeitto

Kuullota silputtu sipuli sokerin kanssa pehmeiksi, lisää vehnäjauho.

Lisää vesi vähitellen, etteivät vehnäjauhot paakkuunnu, mausta kasvisliemikuutioilla ja mustapippurilla.

Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes sipulit ovat täysin pehmenneet (noin tunnin ajan).

Lisää tarvittaessa suolaa.

Keiton kanssa voi tarjota paahdettuja leipäkuutioita sekä juustoraastetta.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 238 grammaa

Jennituulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)27g7.2kcal0.3g1.3g0.1g0.5g
Valkosipuli, tuore, silputtu0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.4g4kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 0.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.8g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Kasvisliemikuutio, luomu (Reformi), annos 12g0.9g1.9kcal0.1g0.2g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 60g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana178g34kcal1g4.8g1.2g1g
Valittu annoskoko89g17kcal0.5g2.4g0.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna45g9kcal0.3g1.2g0.3g0.3g
Arvot/100g100g19kcal0.6g2.7g0.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275330