Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 4.4g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Punaherukka 7.3g4.1kcal0.1g0.5g0g0.4g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%15g8.8kcal0.5g1g0.3g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 4.4g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 9g49kcal0.1g0.1g5.5g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g27g23kcal0.3g5g0.1g0.5g
Fariinisokeri5.1g21kcal0g5.1g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl2.2g13kcal0.5g0.1g1.1g0.3g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)14g46kcal2g8.3g0.5g1.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g354kcal9g41g16.6g6g
Valittu annoskoko89g177kcal4.5g20.5g8.3g3g
Annoskoko puolitettuna45g89kcal2.3g10.3g4.2g1.5g
Arvot/100g100g198kcal5g23g9.3g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218