Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 42g10kcal0.8g0.9g0.1g1g
Kuohukerma,valio,2dl21g71kcal0.4g0.6g7.3g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 13g37kcal2.3g0.3g3g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]8.4g28kcal2.3g0g2g0g
Sipuli (kuorittu)5.7g1.6kcal0.1g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g296kcal11.8g4.2g24.8g2.2g
Valittu annoskoko89g148kcal5.9g2.1g12.4g1.1g
Annoskoko puolitettuna45g74kcal3g1.1g6.2g0.6g
Arvot/100g100g166kcal6.6g2.4g13.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502