Kukkakaali-purjokeitto

Hienonna halkaistu ja huuhdottu purjo.

Paloittele kukkakaalit kukinnoiksi ja hienonna varret.

Freesaa hienonnettu purjo tilkassa öljyä.

Lisää kukkakaalit kattilaan.

Kaada joukkoon vesi ja lisää kasvisliemikuutiot.

Keitä noin 15 minuuttia.

Soseuta kypsät vihannekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.

Kuumenna soseutettu keitto uudelleen kiehuvaksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Mausta rakuunalla ja timjamilla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 409 grammaa

Tikruliini
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 29g7kcal0.5g0.6g0.1g0.7g
Purjosipuli 6.2g1.4kcal0.1g0.1g0g0.1g
Oliiviöljy kylmäpuristettu (lidl) (Luccese), annos 40g0.4g3kcal0g0g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 46g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio 0.8g2.4kcal0.1g0.1g0.2g0g
Viola tuorejuusto yrtti (Valio), annos 200g7.3g12kcal0.6g0.4g0.9g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana179g52kcal2.6g2.4g3g2g
Valittu annoskoko90g26kcal1.3g1.2g1.5g1g
Annoskoko puolitettuna45g13kcal0.7g0.6g0.8g0.5g
Arvot/100g100g29kcal1.5g1.3g1.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=301939