Vadelmaviinihyytelö

1. Laita liivakot likoon kylmään veteen
2. Kuumenna vesi ja sokeri, kun sokeri sulanut ota pois liedeltä ja lisää pehmenneet liivakot, sekoita kunnes ovat liuenneet.

3. Lisää valkoviini ja sherry, sekoita.

4. Kaada vadelmat jäisinä tarjoiluastiaan ja kaada liemi päälle.

Valmis!
Tarvitsee aikaa hyytyäkseen, kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä.

Vadelmia voi olla enemmän tai vähemmän kunhan nestemäärä on sama ettei tule hyytymisen kanssa ongelmia.

Itse käytän yleensä 4 - 4,5 liivakkoa, alkuperäisen ohjeen mukaan piti olla 5 joten 4-
5. On muuten sairaan hyvä aikuisten jälkiruoka! Sopii raskaiden illallisten kevennykseksi.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Mulligamari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 333g137kcal3.3g13.6g2.7g12.3g
Valkoviini kuiva 208g143kcal0.6g1.2g0g0g
Sherry, kuiva, 8cl83g105kcal0g16.6g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 125g0kcal0g0g0g0g
Sokeri 125g506kcal0g124.6g0g0g
Liivate 17g58kcal14.2g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1780g1897kcal36.2g312g5.4g24.6g
Valittu annoskoko890g948kcal18.1g156g2.7g12.3g
Annoskoko puolitettuna445g474kcal9.1g78g1.4g6.2g
Arvot/100g100g107kcal2g17.5g0.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=146370