Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 162g557kcal16.5g113.6g1.9g5.7g
Sokeri 124g503kcal0g123.7g0g0g
Leivinjauhe 3.1g5.5kcal0.2g1.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3.3g13kcal0g3.3g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 78g416kcal0.3g0.3g46.8g0g
Kananmuna kuoreton 57g82kcal7.2g0.2g5.9g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)62g20kcal1.9g2.9g0g0g
Raparperi 87g29kcal0.6g4.8g0.1g1.2g
Mansikka 146g68kcal0.7g12.2g0.3g2.8g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 156g93kcal15.3g4.7g0.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton10g2.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1780g3576kcal85.4g534.2g111.2g19.4g
Valittu annoskoko890g1788kcal42.7g267.1g55.6g9.7g
Annoskoko puolitettuna445g894kcal21.4g133.6g27.8g4.9g
Arvot/100g100g201kcal4.8g30g6.2g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300