Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g63g456kcal0.6g0.6g50g0g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Sokeri 7.5g30kcal0g7.5g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g13g8kcal0.4g0g3.1g0g
Vesi19g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g125g425kcal2.5g3.7g43.7g0g
Kananmuna kuoreton 34g49kcal4.3g0.1g3.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g43kcal1.3g8.7g0.1g0.4g
Sokeri 23g91kcal0g22.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Raparperi 428g144kcal3g23.5g0.4g6g
Sokeri 53g216kcal0g53.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 13g44kcal0g10.7g0g0.2g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g16g91kcal3.4g1.5g7.9g1.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1780g3776kcal47.6g383.8g219.4g22g
Valittu annoskoko890g1888kcal23.8g191.9g109.7g11g
Annoskoko puolitettuna445g944kcal11.9g96g54.9g5.5g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431