Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 156g535kcal15.9g109.2g1.9g5.5g
Sokeri 178g724kcal0g178.3g0g0g
Leivinjauhe 3g5.3kcal0.2g1.1g0g0g
Ruokasooda 3g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.8g19kcal0g4.8g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g75g547kcal0.7g0.7g60g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g60g19kcal2g2.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 66g94kcal8.2g0.2g6.8g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g150g105kcal18g6g0.7g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g187g83kcal0.6g18.7g0.9g3g
Sitruunamehu, laimentamaton7.5g1.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1782g4266kcal91.2g643.4g140.6g17g
Valittu annoskoko891g2133kcal45.6g321.7g70.3g8.5g
Annoskoko puolitettuna446g1067kcal22.8g160.9g35.2g4.3g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615