Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g113g1.5kcal0.3g0g0g0g
Suklaa tumma 226g1168kcal8.8g120.4g70.1g12g
Keltuainen, 20g, annos 20g45g29kcal1.6g0.1g11.3g0g
Sokeri 54g220kcal0g54.2g0g0g
Kuohukerma (Ingman)452g1538kcal10g14g158.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1782g5913kcal41.4g377.4g479.4g24g
Valittu annoskoko891g2957kcal20.7g188.7g239.7g12g
Annoskoko puolitettuna446g1478kcal10.4g94.4g119.9g6g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=142916