Punaposken kaalikeitto

1 kg valkokaalia
300 g porkkanaa
1,2 litraa vettä
2 kasvis-tai lihaliemikuutio
1 paprika punainen
1 paprika keltainen
2 punainen chilipaprika
1 kynsi valkosipulia
1 sipuli
1 prk paseerattua tomaattia ( Mutti )
1 prk tomaattipyre (Mutti )
3 rkl sweet chili kastiketta
2 tl kuivattua rakuunaa
1 puntti persiljaa
( lisää suolaa maun mukaan )

Suikaloi kaali, porkkana, sipuli, valkosipuli, paprika, chilipaprikat ( poista siemenet ) pieneksi suikaleeksi.

Lisää vesi ja lihaliemikuutiot.

Lisää tomaattipyree, tomaattisose, sweet chili kastike ja kuivattu rakuuna.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä n. 30 min. Lisää lopuksi persiljasilppu.

Maun mukaan voit lisätä suolaa.

Jos keitto tuntuu makuusi liian tuliselta ja dieettisi sallii, voit pehmentää keiton makua laittamalla annokseesi teelusikallisen smetanaa.

Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 446 grammaa

Leijona67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Valkokaali keräkaali 250g70kcal3g10.2g0.5g5.3g
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Tomaatti, paseerattu Kypsennetty (Mutti)93g30kcal1.6g4.3g0.1g0g
Tomaattipyree (Mutti), annos 40g35g34kcal1.5g6g0.1g1.7g
Chili paprika punainen10g4kcal0.2g0.9g0g0g
Persilja2.5g0.3kcal0g0g0g0.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1g1kcal0.1g0.2g0g0g
Paprika, punainen50g13kcal0.5g2.3g0.2g1g
Kasvisliemikuutio, Knorr5g14kcal0.4g0.5g1.2g0.1g
Porkkana 75g25kcal0.5g4.2g0.2g1.9g
Thai sweet chili sauce (Pirkka)7.5g14kcal0g3.4g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 300g0kcal0g0g0g0g
Paprika keltainen 50g15kcal0.5g2.6g0.1g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1784g444kcal17g70.4g4.8g22.8g
Valittu annoskoko892g222kcal8.5g35.2g2.4g11.4g
Annoskoko puolitettuna446g111kcal4.3g17.6g1.2g5.7g
Arvot/100g100g25kcal1g3.9g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=325990