Punasipuli-fetapizza(Pirkka ohje)

Siirry sivulle!

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa jauhoista.

Valuta salaattijuustot siivilässä.

Mittaa öljymarinadi taikinaan ja lisää loput jauhot käsin hyvin vaivaten.

Vaivaa pehmeä taikina sileäksi palloksi pöydällä.

Jaa taikina kahtia, jauhota ja nosta palat takaisin kulhoon.

Kohota kaksinkertaiseksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit.

Leikkaa puolikkaat 6 lohkoksi niin, että kanta pitää lohkot koossa.

Lado lohkot pellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa öljymarinadi, balsamiviinietikka, sokeri ja suola.

Voitele sipulilohkot seoksella.

Paista sipuleita 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Viipaloi tomaatit.

3. Taputtele toinen taikinoista ohueksi pohjaksi (Ø 28 cm) pellille leivinpaperin päälle.

Levitä 3/4 dl ranskankermaa pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele päälle 1 dl juustoraastetta.

Asettele puolet sipulilohkoista ja tomaattiviipaleista pizzalle.

Muserra puolet juustokuutioista tasaisesti pizzalle ja levitä puolet viipaloiduista oliiveista päälle.

4. Paista pizzaa uunin alatasolla 225 asteessa 15?17 minuuttia.

5. Leivo, täytä ja paista toinen pohja välit­tömästi.

Ripottele pizzalle oreganoa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 510 grammaa

Jjarvi76
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 109g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 11g8.2kcal1.4g0.1g0g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 142g488kcal14.5g99.6g1.7g5g
Oliiviöljy 12g105kcal0g0g11.8g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g263g71kcal3.4g12.6g0.5g4.5g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g13g15kcal0.1g3g0g0g
Sokeri11g46kcal0g11.4g0g0g
Suola, annos 3g2.2g0kcal0g0g0g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g109g22kcal0.7g4.2g0.3g1.5g
Ranskankerma kevyt rasvaa 5%66g59kcal2.6g5g3.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste88g315kcal25.4g1.5g24.5g0g
Salaattijuustokuutio (Pirkka), annos 200g44g118kcal7.9g0.9g9.2g0g
Oliivi musta kivetön (Pirkka), annos 2.9g22g26kcal0.2g1g2.8g0g
Oregano, kuivattu 0.4g1.3kcal0g0.1g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1785g2549kcal112.4g278.8g108.2g24g
Valittu annoskoko892g1275kcal56.2g139.4g54.1g12g
Annoskoko puolitettuna446g637kcal28.1g69.7g27.1g6g
Arvot/100g100g143kcal6.3g15.6g6.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108168