Kevyempi bostonkakku

Vatkaa kädenlämpöiseen maitoon kananmuna, sokeri, suola, kardemumma ja hiiva sekä noin puolet jauhoista.

Alusta lopuilla jauhoilla ja lisää lopuksi pehmeä margariini.

Anna taikinan kohota.

Kauli taikina suorakulmaiseksi levyksi ja levitä sille ohut kerros margariinia ja hilloa, tai vaihtoehtoisesti sokeria ja kanelia.

Kääri levy rullaksi ja leikaa 4-5cm paloja 10-11 kpl. Lado palat voideltuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan ja anna niiden kohota ennen paistamista 200 asteessa noin puoli tuntia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3612g1192kcal119.2g177g0g0g
Kananmuna kuoreton 662g945kcal82.8g2g67.9g0g
Sokeri 1806g7331kcal0g1804.3g0g0g
Suola, annos 3g18g0kcal0g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g120g375kcal13.2g72.2g8.4g33.7g
Hiiva 301g224kcal39.5g3.3g1.2g20.8g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 1204g8552kcal9g4.8g963.2g0g
Omenahillo, sokeroitu, 100g1204g2132kcal2.4g118g2.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17856g41502kcal532.2g4363.2g2086.2g109g
Valittu annoskoko8928g20751kcal266.1g2181.6g1043.1g54.5g
Annoskoko puolitettuna4464g10376kcal133.1g1090.8g521.6g27.3g
Arvot/100g100g232kcal3g24.4g11.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=276854