Juustosämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä seos 37 asteiseksi.

Laita kulhoon hiiva ja lisää neste.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää seokseen juusto raastettuna ja jauhot.

Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi, joka irtoaa kulhon reunoista.

Kohota liinan alla n. tunti.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä vielä n. 30 min. Kypsennä uuni9n keskitasolla 225 asteessa, n. 10min.

Voitele haalealla vedellä heti paistamisen jälkeen.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 62 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 288g2046kcal2.2g1.2g230.4g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2880g950kcal95g141.1g0g0g
Hiiva 288g215kcal37.8g3.2g1.2g19.9g
Juusto, Edam 24%, 8g siivu (Valio)1728g5702kcal466.6g0g414.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 3744g12846kcal381.5g2620.8g44.9g131g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17856g43519kcal1966.2g5532.6g1382.4g301.8g
Valittu annoskoko8928g21760kcal983.1g2766.3g691.2g150.9g
Annoskoko puolitettuna4464g10880kcal491.6g1383.2g345.6g75.5g
Arvot/100g100g244kcal11g31g7.7g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=316570