Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1147g379kcal37.9g56.2g0g0g
Hiiva 96g71kcal12.5g1.1g0.4g6.6g
Sokeri 813g3298kcal0g811.7g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g19g60kcal2.1g11.5g1.3g5.4g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 631g900kcal78.9g1.9g64.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1988g6822kcal202.6g1391.8g23.9g69.6g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g287g2065kcal2.9g2.9g229.4g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)1147g2179kcal4.6g527.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki1912g1071kcal162.5g95.6g3.8g0g
Flora ruoka kevyt & paksu765g459kcal7.6g34.4g30.6g0g
Sitruunamehu, laimentamaton115g24kcal0.3g1.8g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17856g34654kcal1023.8g5873.2g708.2g163.4g
Valittu annoskoko8928g17327kcal511.9g2936.6g354.1g81.7g
Annoskoko puolitettuna4464g8664kcal256g1468.3g177.1g40.9g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.9g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817