Jauhelihapunajuurilaatikko

Esivalmistelu:
-Suikaloi kaali, punajuuret ja sipuli.

-Keitä ohra (tai riisi)

Hauduta sipulia hetki pannulla, lisää jauheliha ja kypsennä omassa rasvassaan.

Lisää joukkoon ohra.

Mausta meiramilla, suolalla, pippurilla.

Lisää joukkoon kaali ja vesi.

Hauduta kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes kaali on hieman pehmennyt.

Lisää punajuuret ja kaada seos uunivuokaan.

Lisää vuokaan ruokakerma ja liruttele pintaan hieman siirappia.

Kypsennä 200/175 asteessa noin 50 minuuttia.

Peitä vuoka tarvittaessa kannella tai foliolla, jos pinta alkaa tummumaan liikaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 319 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali3731g787kcal44.8g126.9g7.5g78.4g
Etikkapunajuuri 700g249kcal7g46.9g1.4g12.6g
Sipuli (kuorittu)233g63kcal3g11.2g0.5g4g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 1866g2398kcal387.1g0g93.3g0g
Ohrasuurimo, keitetty, suolaa 443g351kcal9g68.7g2.2g8.3g
Siirappi 93g281kcal0.1g69.1g0g0g
Ruokakerma, Valio Hyla 15%466g746kcal12.6g12.6g70g0g
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17864g9751kcal927.2g670.8g349.8g206.6g
Valittu annoskoko8932g4876kcal463.6g335.4g174.9g103.3g
Annoskoko puolitettuna4466g2438kcal231.8g167.7g87.5g51.7g
Arvot/100g100g55kcal5.2g3.8g2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140540