Kaalilaatikko

Suikaloi kaali ja sipuli.

Laita ne kiehuvaan, suolattuun veteen (tai suolan sijaan voi laittaa kasvisliemikuutio x2). Anna kiuhua kunnes kaali pehmenee hieman.

Paista jauheliha ja mausta esim.

grillimausteella.

Keitä riisi lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Kun kaali on pehmennyt, kaada nesteestä suurinosa pois (säästä n. 5dl).

Yhdistä sipuli-kaaliseos, keitetty riisi sekä jauheliha keskenään.

Lisää siirappi, soija sekä halutessasi kerma (hyvää tulee ilman kermaakin).

Kaada seos voideltuun uunivuokaan, päälle hieman korppujauhoja ja sitten uuniin.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mammu84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali360g76kcal4.3g12.2g0.7g7.6g
Kariniemen kananpojan jauheliha (Kariniemi), annos 400g90g115kcal13.4g0g8.1g0g
Rypsiöljy Kultasula (Ravintoraisio oy), annos 16g3.6g32kcal0g0g3.6g0g
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Siirappi 32g95kcal0g23.3g0g0g
Soijakastike 14g8.1kcal0.7g1.3g0g0g
Korppujauho 5.6g21kcal0.6g4.2g0.1g0.3g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g74g41kcal2.3g4.7g1.5g0g
Täysjyväriisi Risella keitetty (Risella), annos 100g135g165kcal3.2g33.3g2g2.7g
Kariniemen kalkkunan paistijauheliha (Kariniemi), annos 200g90g125kcal17.1g0g6.3g0g
Lihaliemikuutio Maggi2.5g6.9kcal0.2g0.2g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1791g1417kcal86g167g46.2g24.2g
Valittu annoskoko896g709kcal43g83.5g23.1g12.1g
Annoskoko puolitettuna448g354kcal21.5g41.8g11.6g6.1g
Arvot/100g100g79kcal4.8g9.3g2.6g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=113364