Italialainen makaroonipata

Tomaattikastike:
1. Ruskista jauheliha ja mausta
2. Lisää n. 5dl tomaattimehua ja anne hautua n. 15 minuuttia
Kuorrtuskastike
1. Kiehauta rasva ja vehnäjauho
2. Lisää kerma vähitellen
3. Keitä hiljaa sekoittaen 5 min.
4. Mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustallapippurilla
5. Lisää 50 g juustoa kastikeeseen

Kaada vuokaan lihakastike, sitten keitetyt makaronit (5dl) ja lopuksi kuorrute.

Päälle juustoraastetta 50 grammaa ja uuniin 225 asteeseen 20 minuutiksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 398 grammaa

Mruonala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, vähärasvainen, rasvaa 7 % 225g311kcal42.2g0g15.8g0g
Makaroni (myllynparas raaka)141g493kcal18g98.1g2.7g4.5g
Tomaattimehu Marli282g41kcal2.8g9.6g0g0g
Ruokakerma 2% (Valio), annos 50g169g93kcal5.2g10.8g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 11g39kcal1.1g7.9g0.1g0.4g
Oivariini, juokseva, rasvaseos11g81kcal0.1g0.1g9g0g
Juustoraaste Arla Magre 17%56g158kcal16.3g1.4g9.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1791g2430kcal171.4g255.8g81.2g9.8g
Valittu annoskoko896g1215kcal85.7g127.9g40.6g4.9g
Annoskoko puolitettuna448g608kcal42.9g64g20.3g2.5g
Arvot/100g100g136kcal9.6g14.3g4.5g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=137322