Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala900g2880kcal135g531g23.4g90g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton120g384kcal27.7g12.6g25g0g
Voi vähäsuolainen 600g4353kcal7.1g2.4g487.8g0g
Sokeri 96g390kcal0g95.9g0g0g
Vesi360g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 700g5078kcal8.3g2.8g569.1g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1400g4900kcal23.8g1246g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 880g1220kcal110g2.6g86.2g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton240g768kcal55.4g25.2g49.9g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark600g3180kcal47.4g192g252g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g1200g1440kcal33.6g54g120g1.2g
Kuohukerma,valio,2dl1700g5780kcal34g51g595g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark160g848kcal12.6g51.2g67.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17912g62441kcal989.8g4533.4g4551.2g182.4g
Valittu annoskoko8956g31220kcal494.9g2266.7g2275.6g91.2g
Annoskoko puolitettuna4478g15610kcal247.5g1133.4g1137.8g45.6g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045