Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1600g2656kcal304g0g160g0g
Sipuli (kuorittu)320g86kcal4.2g15.4g0.6g5.4g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1600g400kcal16g88g0g22.4g
Basilika, kuivattu 12g31kcal1.7g2.5g0.5g4.9g
Ruokasuola jodioitu 26g0.7kcal0.2g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Paprikajauhe 8g26kcal1.2g1.5g1g3g
Porkkana 680g222kcal4.2g37.8g1.4g17.3g
Vehnäjauho puolikarkea 120g412kcal12.2g84g1.4g4.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 3200g852kcal105.6g99.2g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%600g1380kcal174g15g72g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 108g955kcal0g0g108g0g
Lasagnelevy Rainbow648g2378kcal90.7g460.1g20.1g19.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17916g18887kcal1433.8g1620.4g730.6g156.6g
Valittu annoskoko8958g9443kcal716.9g810.2g365.3g78.3g
Annoskoko puolitettuna4479g4722kcal358.5g405.1g182.7g39.2g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111