Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio307g200kcal30.7g12.9g0.9g0g
Voi 123g892kcal1.5g0.5g99.9g0g
Sokeri 105g424kcal0g104.4g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl123g418kcal2.5g3.7g43g0g
Mantelirouhe, 1 rkl74g426kcal15.6g3.9g37.2g8.6g
Kananmuna kuoreton 68g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.9g20kcal0g4.9g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g92g111kcal0.5g27.7g0.5g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1792g5172kcal118.4g316.4g376.8g18.2g
Valittu annoskoko896g2586kcal59.2g158.2g188.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna448g1293kcal29.6g79.1g94.2g4.6g
Arvot/100g100g289kcal6.6g17.7g21g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965