Gluteeniton leipä, tumma

Lämmitä vesi, lisää suola, rouheet, psyllium, siirappi, sokerijuurikas ja öljy turpoamaan noin 5min.

Lisää muut ainekset ja vaivaa yleiskoneella taikinaksi, tarkista jauhon määrä sopivaksi.

Laita koko taikina syvälle uunipellille ja nostata 10 min -> paista noin 40 min 180astetta.

Muista pistellä paistamisen alussa.

Jäähdytä, leikkaa, syö tai pakasta heti.

Helppo ja nopea tehdä; valmista tunnissa, työtä noin 5min.

Reseptistä tulee n. 36 annosta ja yksi annos painaa n. 56 grammaa

Hal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Psylliumkuitu, annos 6g2.2g1.1kcal0g0g0g1.8g
Siirappi 18g53kcal0g13.1g0g0g
Sokerijuurikaskuitu (Fibrex), annos 100g22g13kcal2g1.2g0.1g16.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl8.9g80kcal0g0g8.9g0g
Gluteeniton jauhoseos vehnätärkkelysvalmiste 89g305kcal4.9g67.4g1.1g1.1g
Maissijauho, hienoksi jauhettu 44g168kcal2.5g37.1g0.6g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 443g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.9g0kcal0g0g0g0g
Tattarisuurimo / -jauho 155g500kcal18.4g93.7g3.1g9g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 44g143kcal12.8g3.1g8.9g13.5g
Auringonkukansiemen 31g184kcal7.1g3.9g15.3g1.9g
Kurpitsansiemen,kuoreton31g152kcal5.6g13g11.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1792g3199kcal106.6g465g98.4g88.6g
Valittu annoskoko896g1600kcal53.3g232.5g49.2g44.3g
Annoskoko puolitettuna448g800kcal26.7g116.3g24.6g22.2g
Arvot/100g100g179kcal5.9g25.9g5.5g4.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=127974