Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 203g1443kcal1.5g0.8g162.5g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g163g634kcal0.3g157.6g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.5g26kcal0g6.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 89g128kcal11.2g0.3g9.2g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original122g457kcal0.1g112.1g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 264g906kcal26.9g184.8g3.2g9.2g
Leivinjauhe 8.1g14kcal0.4g3.1g0g0g
Kinuskikastike 41g172kcal0.4g23g8.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1792g7557kcal81.6g976.2g367.4g18.4g
Valittu annoskoko896g3779kcal40.8g488.1g183.7g9.2g
Annoskoko puolitettuna448g1889kcal20.4g244.1g91.9g4.6g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760