Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi859g3866kcal55.8g515.4g180.4g26.6g
Mascarpone (250g)1718g8969kcal77.3g77.3g927.8g0g
Flora Vanilla 12%2148g4081kcal96.6g343.6g257.7g0g
Sokeri 1826g7410kcal0g1823.7g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g515g330kcal18g1g128.9g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g86kcal0g21.3g0g0g
Suolapähkinä 26g154kcal6.4g2.6g12.8g1.9g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 773g328kcal75.8g3.1g0.8g0g
Vispikerma Flora 20%430g945kcal12.9g21.5g85.9g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g644g3602kcal54.1g354.4g219.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17920g59537kcal793.8g6327.8g3626.8g57g
Valittu annoskoko8960g29768kcal396.9g3163.9g1813.4g28.5g
Annoskoko puolitettuna4480g14884kcal198.5g1582g906.7g14.3g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313