Spelttilesesämpylät

1 dl Lindahlsin jogurttia
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
4 dl vettä (50 asteista)
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl merisuolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 pkt kuivahiivaa (11 g)
5- 6 dl täysjyväspelttiä (n. 350 g)
6 dl erikoisvehnäjauhoja (n. 350 g)

Sekoita vesi, porkkanaraaste, jogurtti, hunaja, suola ja öljy taikinakulhossa, mieluiten yleiskoneessa.

Sekoita spelttijauhot ja hiiva keskenään ja lisää seos taikinakulhoon.

Sekoita sitten vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan.

Alusta taikina tasaiseksi (vähintään 10 minuuttia, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta).

Ripottele taikinan päälle hiukan jauhoja, peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä (mielellään 37 astetta) noin 30 minuuttia, kunnes taikina on kaksinkertainen.

Jaa taikina 20 yhtä suureen osaan, muotoile pyöreitä sämpylöitä ja kohota vielä 20 minuuttia pellillä liinan alla.

Sivele sämpylät vedellä.

Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Anna jäähtyä.

Kerroin 1,1

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 70 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi2505g0kcal0g0g0g0g
Porkkanaraaste 200g809g219kcal4.9g42.9g1.6g20.2g
Ruokajogurtti Valio631g568kcal28.4g31.5g37.9g0g
Hunaja 115g379kcal0.6g92.7g0g0g
Suola, annos 3g77g0kcal0g0g0g0g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl13g115kcal0g0g12.7g0g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala2250g7199kcal337.4g1327.2g58.5g225g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%261g653kcal36.6g28.7g14.6g128g
Kuivahiiva, annos 11g70g252kcal31.5g28g4.2g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g2230g8030kcal290g1561.3g46.8g82.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17920g34827kcal1458.8g6224.6g352.6g911.4g
Valittu annoskoko8960g17414kcal729.4g3112.3g176.3g455.7g
Annoskoko puolitettuna4480g8707kcal364.7g1556.2g88.2g227.9g
Arvot/100g100g194kcal8.1g34.7g2g5.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88619