Bataatti-vuohenjuustorisotto

Kuori ja kuutioi bataatit.

Pane ne paistovuokaan, pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria.

Paista 225 asteessa noin 20 min. Valmista risotto.

Keitä kasvisliemi.

Kuumenna öljy kattilassa, lisää riisi ja kuullota hetki.

Lisää riisin joukkoon kasvislientä useammassa erässä niin, että edellinen liemi on ehtinyt aina imeytyä riisiin.

Seloita välillä.

Keitä seosta noin 20 min. Lisää joukkoon keittämisen loppuvaiheessa silputtu rosmariini, parmesaaniiraaste, pippuri ja bataattikutiot.

Ripottele vuohenjuusto pinnalle ja tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 498 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Bataatti, kuorittu 2399g1942kcal37.7g403.8g1.2g72g
Oliiviöljy 126g1114kcal0g0g126g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1275g4461kcal102g955.9g21.7g38.2g
Kasvisliemikuutio 66g201kcal6.3g8.9g15.5g1.1g
Parmesaani (Joku), annos 30g120g461kcal28.8g0g39.6g0g
Mascarpone gourmet (Rainbow), annos 50g180g360kcal5.6g48.6g16.7g1.1g
Vuohenjuusto kuutioina suolavedessä pirkka (Pirkka), annos 50g600g1620kcal84g6g138g0g
Vesi4199g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17928g20316kcal528.8g2846.4g717.4g224.8g
Valittu annoskoko8964g10158kcal264.4g1423.2g358.7g112.4g
Annoskoko puolitettuna4482g5079kcal132.2g711.6g179.4g56.2g
Arvot/100g100g113kcal2.9g15.9g4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=425251