Mausteinen jauheliha-linssikeitto

Mausteet:
chilirouhe, garam masala, kurkuma, curry, paprikajauhe, (inkivääri)

Kuullota sipulit öljyssä, lisää mausteet, sekoita kunnes sipulit ovat peittyneet mausteisiin.

Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Lisää vesi, paseerattu tomaatti, pieneksi pilkotut porkkanat ja linssit ja suolaa, jos haluat.

Jos lisäsit vihreitä linssejä, keitä n. 30 minuuttia, jos punaisia, keitä n. 20 minuuttia.

Lisää kikherneet ja keitä vielä n. 5 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Sade1980
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi469g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)9g2.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Valkosipuli 6.3g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Paseerattu tomaatti, 500 g (Pirkka), annos 500g156g47kcal1.6g9.4g0.3g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha125g208kcal23.8g0g12.5g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 38g120kcal9.1g17.1g0.7g3.3g
Kikherne suolattomassa vedessä, kahviherne 63g83kcal5.3g11g1.3g3.1g
Porkkana 31g10kcal0.2g1.7g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1795g953kcal81.2g81.4g29.8g15g
Valittu annoskoko898g477kcal40.6g40.7g14.9g7.5g
Annoskoko puolitettuna449g238kcal20.3g20.4g7.5g3.8g
Arvot/100g100g53kcal4.5g4.5g1.7g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171413