Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala902g2886kcal135.3g532.2g23.5g90.2g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton120g385kcal27.8g12.6g25g0g
Voi vähäsuolainen 601g4362kcal7.2g2.4g488.9g0g
Sokeri 96g391kcal0g96.1g0g0g
Vesi361g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 702g5089kcal8.3g2.8g570.4g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g1403g4911kcal23.9g1248.8g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 882g1223kcal110.2g2.6g86.4g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton241g770kcal55.6g25.3g50g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark601g3187kcal47.5g192.4g252.6g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g1203g1443kcal33.7g54.1g120.3g1.2g
Kuohukerma,valio,2dl1704g5793kcal34.1g51.1g596.3g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark160g850kcal12.7g51.3g67.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17952g62580kcal992.6g4543.4g4561.4g182.8g
Valittu annoskoko8976g31290kcal496.3g2271.7g2280.7g91.4g
Annoskoko puolitettuna4488g15645kcal248.2g1135.9g1140.4g45.7g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045