Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2335g562kcal42.3g51.4g7g53.7g
Parsakaali brokkoli 2335g819kcal107.9g45.5g7g58.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g1214g340kcal7.3g72.2g2.4g30.3g
Paprika punainen 1121g328kcal10.5g50.4g4.5g21.3g
Ruokakerma Valio 4% K&P1167g700kcal11.7g52.5g46.7g7g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g467g700kcal74.7g10.3g42g0.9g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g350g1033kcal115.6g4.6g59.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17976g8964kcal740g573.8g338.2g343.2g
Valittu annoskoko8988g4482kcal370g286.9g169.1g171.6g
Annoskoko puolitettuna4494g2241kcal185g143.5g84.6g85.8g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900