Pasha

Valuta rahkasta neste pois.

1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.

2. Vatkaa kerma vaahdoksi.

3. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi,
kananmunan keltuaiset lisätään yksitellen.

Lisää voi, sokeri ja keltuaisvaahtoon hyvin sekoittaen huoneen lämpöinen rahka.

Lisää vaniljasokeria, mantelirouhe ja marmeladi, sekoita.

Lisää kerma- ja valkuaisvaahto.

Seos laitetaan kovettumaan sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.

Valutetaan jääkaapissa 1-2 päivää.

Valuneen liemen voi käyttää pulla- tai kulitsataikinan liemenä.

Valutettu pasha kumotaan kauniille vadille ja koristellaan munanmuotoisilla raekaramelleillä, tai laita pashan päälle ruusun kukka ja/ tai punainen pääsiäistuohus.

Lautaselle mantelilastuja.

Pasha nautitaan kulitsaviipaleiden tai pullapitkoviipaleiden päällä.

Reseptistä tulee n. 45 annosta ja yksi annos painaa n. 32 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rahka, valio3.1g2kcal0.3g0.1g0g0g
Voi 1.2g9kcal0g0g1g0g
Sokeri 1g4.3kcal0g1g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.2g4.2kcal0g0g0.4g0g
Mantelirouhe, 1 rkl0.7g4.3kcal0.2g0g0.4g0.1g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Kevyt appelsiinimarmeladi (Den gamle fabrik), annos 10g0.9g1.1kcal0g0.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g52kcal1.2g2.8g3.8g0.2g
Valittu annoskoko9g26kcal0.6g1.4g1.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna4g13kcal0.3g0.7g1g0.1g
Arvot/100g100g297kcal6.8g15.9g21.6g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=116965