Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 0.8g0.3kcal0g0g0g0g
Voi 1g7.4kcal0g0g0.8g0g
Suklaa tumma 3.1g16kcal0.1g1.7g1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 0.5g1.9kcal0.1g0.4g0g0g
Sokeri 1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 2.3g3.3kcal0.3g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g68kcal1g6.6g4g0.4g
Valittu annoskoko9g34kcal0.5g3.3g2g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g17kcal0.3g1.7g1g0.1g
Arvot/100g100g381kcal5.6g37.1g22.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353