Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g0.5g3.2kcal0g0g0.4g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1g0.3kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Sokeri 1g4kcal0g1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai1.1g3.7kcal0.1g0.8g0g0g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)0.6g2.2kcal0.1g0.3g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe0g0.1kcal0g0g0g0g
Raparperi, tuore1.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 1g0.3kcal0g0g0g0g
Fruktoosi0.3g1.4kcal0g0.3g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.6g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g36kcal1g5g1.2g0.2g
Valittu annoskoko9g18kcal0.5g2.5g0.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.3g1.3g0.3g0.1g
Arvot/100g100g202kcal5.6g27.8g6.7g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316