Ruissämpylät

Sekoita hiiva kylmään veteen yhdessä suolan, siirapin, siementen ja jauhojen kanssa.

Peitä kulho kelmulla ja anna kohota yön yli. Tee taikinasta kaksi pötköä, joista pätkin noin 20 sämpylää leivinpaperille.

Uunipelti lämpenee 275C uunissa.

Kun lämpötila on saavutettu, liuta leivinpaperi sämpylöineen kuumalle pellille.

Laske uunin lämpötila 250C ja paista sämpylöitä 15-20 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Timonaattori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3.8g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 0.3g0.8kcal0g0.2g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g0g0kcal0g0g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 2.8g8.4kcal0.2g1.5g0.1g0.4g
Vehnäjauho puolikarkea 1.6g5.6kcal0.2g1.1g0g0.1g
Auringonkukansiemen 0.6g3.7kcal0.1g0.1g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g37kcal1g5.8g0.8g1g
Valittu annoskoko9g19kcal0.5g2.9g0.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.3g1.5g0.2g0.3g
Arvot/100g100g201kcal5.4g31.5g4.3g5.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326525