Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow1.2g6.9kcal0g0g0.7g0g
Kananmuna kuoreton 0.7g1kcal0.1g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.2g4.2kcal0.1g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 2.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.2kcal0g0g0g0g
Omenasose makeuttamaton 0.6g0.4kcal0g0.1g0g0g
Margariini, 60%, Rainbow0.6g3.4kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 1.1g4.3kcal0g1.1g0g0g
Ruishiutale 1.1g3.3kcal0.1g0.6g0g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g49kcal0.6g5.8g2.4g0.4g
Valittu annoskoko9g25kcal0.3g2.9g1.2g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.2g1.5g0.6g0.1g
Arvot/100g100g271kcal3.3g31.9g13.2g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83324