Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g3.1g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)0.9g6.4kcal0g0g0.7g0g
Sokeri1.2g4.8kcal0g1.2g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.3g4.8kcal0.2g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.2g4kcal0g0g0.4g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1.5g1kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18g44kcal0.8g4.8g2.2g0.2g
Valittu annoskoko9g22kcal0.4g2.4g1.1g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.2g1.2g0.6g0.1g
Arvot/100g100g241kcal4.3g26.1g12g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574