Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään 900g jauhoja, 2dl sokeria, 2tl suolaa ja kaardemumma.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, sekoita hiiva maitoon.

Lisää tämän jälkeen yksi kananmuna.

Lisää nesteeseen jauhoseosta kokoajan sähkövatkaimella vatkaten.

Siirry noin puolivälissä taikunakoukkuihin.

Kun taukinakoukut eivät enää jaksa vatkata, siirry käsivatkaamiseen.

Joudut vatkaamaan taikinaa niin kauan, kunnes se ei enää tartu piukasti kattilan reunoihin kiinni, lisää jauhoja tarpeen mukaan.

Jätä taikina nousemaan kattilaan peiton alle.

Survo noin puoli litraa mustikoita ja lisää sekaan noin desilitra vehnäjauhoa, sekoita hyvin.

Lisää noin 100g sokeria soseeseen ja sekoita hyvin.

Tämän jälkeen lisää loputkin mustikat soseen sekaan, älä kuitenkaan vatkaa niitä soseeksi, vaan sekoita varovaisesti.

Ota noussut taikina pöydälle pois kattilasta.

Leikkaa taikina pois noin 1/4 osa.

Kauli 3/4 osa taikinasta leivinpaperin päällä pellin muotoiseksi.

Siirrä taikina pellille.

Kaada mustikkasurvos taikina päälle ja levität tasaisesti.

Käytä ylijäänyt taikinan osa piirakan ristikon tekoon.

Anna piirakan nousta puolisen tuntia.

Paista piirakka 175 asteessa alimmalla tasolla noin 40minuutti.

Tarjoile lämpimänä tai kylmänä vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 236 grammaa

Aif
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt1.6g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 0.2g0.3kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho sunnuntai3.4g12kcal0.4g2.4g0.1g0.1g
Hiiva 0.2g0.1kcal0g0g0g0g
Sokeri1g4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 2.2g0.9kcal0g0.1g0g0.1g
Voi, 1 tl, 5 g0.7g4.8kcal0g0g0.5g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana19g46kcal1g7.2g1.2g0.4g
Valittu annoskoko9g23kcal0.5g3.6g0.6g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.3g1.8g0.3g0.1g
Arvot/100g100g246kcal5.4g38.7g6.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=132818